Search
Close this search box.

BLS Industries

POHJOISMAIDEN JOHTAVA LVI-TUOTTEIDEN VALMISTAJA

Purus on pohjoismaiden suurin lattiakaivovalmistaja. Tärkeimmät tuotesegmenttimme ovat lattiakaivot, lattiakourut, sisäviemärituotteet ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut saniteetti- ja keittiökalusteet. Puruksen vahva asema pohjoismaisilla markkinoilla perustuu luotettaviin, laadukkaisiin tuotteisiin, innovaatiokykyyn ja toimivaan asiakaspalveluun.

Konsernin liikevaihto on yli 600 miljoonaa Ruotsin kruunua ja se työllistää tällä hetkellä noin 300 henkilöä. Pääkonttori sijaitsee Ystadissa.

VAHVAT TUOTEMERKIT

LVI-alan brändejämme ovat Purus, Unidrain, Trio Perfekta ja JAFO. Jokainen brändi kehittää omaa tuoteportfoliotaan ja konseptiaan läheisessä yhteydessä asiakkaisiin ja markkinoihin. Brändeillä on myyntitoimistoja Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Norjassa ja Isossa-Britanniassa, vientiosastomme kautta pystymme palvelemaan myös muissa maissa.

MADE IN SWEDEN

Purus tuotteet valmistetaan Ruotsissa, jossa sijaitsee kaksi omaa tuotantoyksikköä, Ystadissa ja Smålandsstenarissa.

Tehtailtamme lähtee joka viikko tuhansia lattiakaivoja ja tarvikkeita, mikä tekee meistä pohjoismaiden suurimman lattiakaivovalmistajan.

Purus pyrkii pienimpään mahdolliseen ympäristökuormitukseen
materiaalien ja tuotepakkausten valinnassa sekä tuotteiden tuotannossa,
tuotekehityksessä, jakelussa ja käytettävyydessä. Ympäristötoimintamalli on luonnollinen ja integroitu osa toimintaa ja sitä kehitetään jatkuvasti.

Tuotantoyksikkömme on sertifioitu ISO 9001 ja ISO 14001
vaatimusten mukaisesti.

YSTAD

Ystadissa sijaitsee tuotantoyksikkö, jossa sijaitsee muovikaivojen tuotanto-, kokoonpano- ja keskusvarastotoimintoja. Ystadin tuotantolaitoksellamme on laaja kokemus konsernin tuotevalikoimasta ja koko tuotantoketjusta, sekä logistiikasta. Tässä tehtaassa käsitellään yli 10 000 lattiakaivoa viikossa.

SMÅLANDSTENAR

Smålandsstenarissa tehdään ruostumattomasta teräksestä valmistettu tuotevalikoimaamme, joka sisältää lattiakaivoja, ruostumattomasta teräksestä valmistettuja saniteettituotteita ja kalusteita. Tehtaalla käsitellään vuosittain noin 600 tonnia ruostumatonta terästä. Meillä on laaja asiantuntemus erityisesti ruostumattoman teräslevyn käsittelyssä ja tarjoamme räätälöityjä korkealaatuisia tuotteita niin yksityisiin asuntoihin kuin julkisiin ympäristöihin.

LÖNSBODA

Trio Perfekta sijaitsee Lönsbodassa. Yhtiön päätoimialana on kolmiarvoisten kromattujen kupariputkien pintakäsittely, joita käytetään kylpyhuoneiden putkiasennuksissa. Tehdas on pohjoismaiden suurin kolmiarvoisten kromattujen kupariputkien valmistaja. Joustavan tuotantoprosessin ja erittäin korkean toimitusvarmuuden ansiosta se pystyy valmistamaan jopa 25 000 putkea viikossa.

KESKUSVARASTO

BLS:n keskusvarasto sijaitsee Ystadissa. Keskusvarasto palvelee kaikkia konsernin myyntiyhtiöitä. Varastolta lähtee noin 600 000 tuotetta viikossa. 

Sijoitus tulevaisuuteen

Perheomisteisella BLS Industriesilla on syvät juuret yrittäjyyteen, luovuuteen ja innovatiiviseen työskentelyyn. Nämä arvot ovat periytyneet sukupolvelta toiselle, ja tänä päivänä jo kahdestoista Spånberg-perheen sukupolvi toimii yrityksessä aktiivisesti.

TIE MENESTYKSEEN

Päätuottemme menestykseen on ollut lattiakaivot. Yrityksen historia alkaa vuodesta 1945, jolloin Spånbergin perhe osti Sjöbo Bruk nimisen valimon, joka valmisti alun perin putkiosia. Kymmenen vuotta myöhemmin silloinen toimitusjohtaja Bengt Spånberg aloitti yhteistyön rakentaja Harry Karlssonin kanssa, joka oli käynyt USA:ssa ja oppinut nykyaikaisten lattiakaivojen viimeisimmistä edistysaskeleista. Uusi lattiakaivokonsepti sai nimekseen Purus, joka tarkoittaa “puhdas” latinaksi.

 Aluksi Sjöbo bruk valmisti Purus-lattiakaivoa valurautaisena, mutta 1970-luvun lopulla siirryttiin muovin valmistukseen. Kun organisaatioon liitettiin useita brändejä vuosien varrella, konserni muutti nimensä Puruksesta BLS Industriesiksi vuonna 2015. Puruksesta tuli siten yksi konsernin brändiyrityksistä.

YRITTÄJYYS JA LIIKETOIMINTA VERISSÄ

Spånbergin suvun historia liike-elämässä voidaan jäljittää 1600-luvulle asti Smoolannin Lilla Spånhultiin, josta Spånbergien suku syntyi. Useat sukupolvet työskentelivät seppinä ja käsityöläisinä. Teollisuuden nousun aikana 1900-luvun alussa Sven Spånberg perusti laajamittaisen tehdasvalmistuksen ostamalla Norrahammarin ja Ankarsrumsin tehtaat. Vuonna 1910 Ankarsrumsin tehdas esitteli yhteistyössä Norrahammarsin tehtaan kanssa ensimmäisen emaloidun valurautaisen kylpyammeen. Ankarsrum-kylpyammeet löytyivät jonkin aikaa lähes jokaisesta Ruotsin hyvinvointivaltiorakennuksen kylpyhuoneesta. Muita suosittuja tuotteita olivat Viking-kiuas ja ensimmäinen sähköliesi, joka lanseerattiin vuonna 1947.

BLS Industries timeline