Search
Close this search box.

Purus

Purus on yksi Skandinavian johtavista kylpyhuoneisiin, keittiöihin ja muihin ympäristöihin tarkoitettujen tuotteiden valmistajista. Päätuotealueet ovat lattiakaivot ja -kourut, sisätilojen jätejärjestelmät, ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut saniteettituotteet. Puruksen johtava asema pohjoismaisilla markkinoilla on tulosta tuotteiden luotettavuudesta, innovatiivisuudesta ja parhaasta asiakastuesta.

Katso video

Tie menestykseen

Puruksen tunnetuin tuoteryhmä ja tuotteet, jotka yhdistämme eniten brändiimme, ovat lattiakaivomme. 

Puruksen lattiakaivojen tarina alkaa vuonna 1945, jolloin Sjöbo Bruk ostettiin, se valmisti alun perin putkikalusteita.

Kymmenen vuotta myöhemmin toimitusjohtaja Bengt Spånberg aloitti yhteistyön rakennusinsinööri Harry Karlssonin kanssa. Harry oli viettänyt aikaa Yhdysvalloissa ja poiminut siellä lattiakaivoteollisuuden viimeisimmät kehityssuunnat. Hän nimeää ideansa Purukseksi (latinaksi “puhdas”).

Tänään, 75 vuotta myöhemmin, Purus on lattiakaivojen markkinajohtaja Pohjoismaissa. Ystadin ja Smålandsstenarin tuotantolaitoksiltamme lähtee joka viikko tuhansia lattiakaivoja ja tarvikkeita, mikä tekee meistä Skandinavian suurimman lattiakaivojen valmistajan. Olemme ylpeitä siitä, ja jatkamme innovaatioiden, toimintojen ja muotoilun perinnön viemistä tulevaisuuteen.

SJÖBO BRUK

Sjöbo bruk, birthplace for Purus floor drains

Sjöbo Bruk – paikka, jossa Puruksen lattiakaivot syntyivät ja aloittivat läpimurtonsa.

Tarina jatkuu

 

Yrittäjyys, luovuus ja innovatiivisuus ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle ja nykyään yrityksen omistaa Spånbergin perheen kahdestoista sukupolvi.

 

Paikallisen valmistuksen ja ruotsalaisen käsityön ansiosta voimme tarjota laajan valikoiman tuotteita kilpailukykyisin hinnoin ja lyhyillä kuljetusajoilla. Ratkaisevaa on, että omistamme tehtaamme, mikä antaa meille hallinnan sekä laatu- että ympäristökysymyksiin.

 

Vuonna 1973 Sjöbo Brukilta näytti tältä.

Kit Colfachin elokuva Bengt ja Karin Spånbergin puolesta.