Purus 75 vuotta!

Purus-lattiakaivojen historia alkaa vuodesta 1945. Tällöin toiminta alkoi Sjöbo Bruk -nimellä, kun omistajaperhe osti putkiosia valmistavan Sjöbo-valimon.

| 2020-11-18
  • Katso 1,5 minuutin video, jolla esiintyy omistajaperheen kolme sukupolvea.

    Katso 1,5 minuutin video, jolla esiintyy omistajaperheen kolme sukupolvea.

Kymmenen vuotta myöhemmin yhteistyö silloisen toimitusjohtajan, Bengt Spånbergin, ja rakennusmestari Harry Karlssonin välillä alkoi. Harry oli vieraillut Yhdysvalloissa ja saanut ideoita uudenlaisiin lattiakaivoihin. Hän kutsui innovaatiotaan ​​Purukseksi (latinaksi puhdas).
Aluksi Sjöbon tehdas valmisti Purus-lattiakaivot valuraudasta, mutta 70-luvun lopulla valmistusmateriaaliksi vaihdettiin muovi.

Vuonna 2011 koko liiketoiminta siirtyi nykyisiin toimitiloihin Ystadiin. Yrityksen nimi vaihdettiin Sjöbo Brukista Purus AB: ksi.
Vuonna 2015, uusien yritysostojen jälkeen, konserni vaihtoi nimensä BLS Industries AB:ksi, jossa Purus on yksi neljästä tuotemerkistä (Purus, Unidrain, Jafo ja Trio Perfekta).

Nykyään BLS Industries on Pohjoismaiden suurin lattiakaivovalmistaja. Ystadin tehtaalta toimitetaan noin 10 000 lattiakaivoa joka viikko.

Olemme ylpeitä 75 vuoden kokemuksestamme. Innovaation, toimivuuden ja tuotekehityksen perinne jatkuu myös tulevaisuudessa!