Muovitehtaamme konekantaa uudistettu

Ruotsin Ystadissa sijaitseva muovitehtaamme vastaanotti eilen kaksi uutta ruiskupuristuskonetta lattiakaivon osien valmistamiseen. Koneet on valmistanut itävaltalainen Engel.

| 2020-10-05

Noin 21 tonnia painavat koneet nostettiin paikoilleen nosturilla. Uusia koneita olivat vastaanottamassa tuotantolaitoksen päällikkö Pär Jörgensen ja tuotantohenkilöstö.
“Nämä uudet koneet ovat tärkeä osa investointisuunnitelmaa, jonka avulla pysymme kilpailukykyisenä myös tulevaisuudessa”, kertoo Jörgensen. “Olemme vaihtaneet kolmen vuoden sisällä jo seitsemän konetta uusiin, joten konekantamme täällä Ystadissa on moderni ja valmis kohtaamaan tulevaisuuden haasteet.”
Uusien ruiskupuristuskoneiden puristusvoima on 260 tonnia. Ne voivat käyttää kahta eri materiaalia samanaikaisesti ja niiden käyttöikä on 15-20 vuotta.
Pian tehtaalla otetaan vastaan myös uusia laitteita, joiden avulla otetaan käyttöön MuCell-tekniikka. MuCell-tekniikassa muoviin ruiskutetaan mikrokuplia, joiden avulla saavutetaan sekä hyvä muotonsapitävyys että vähennetään materiaalin kulutusta. Tekniikka avaa jatkossa uusia mahdollisuuksia tuotekehitykseen.
Ystadin tehtaalta toimitetaan vuosittain noin 500 000 valmista lattiakaivoa konsernimme BLS-Industries AB:n eri tuotemerkeille (Unidrain, Purus, Jafo ja Joti).