BLS Industries Ab osti Trio Perfektan

Yrityskauppa kasvattaa konsernin tuotevalikoimaa ja tuo synergiaa myyntiin Pohjoismaissa.

Uutisia yrityksestä | 2016-01-05
  • Puruksen emoyhtiö BLS Industries Ab osti Trio Perfektan

”Voin iloisena kertoa, että yrityskauppa on vahvistettu. Koko prosessi saatiin sujuvasti läpi, kiitos sen, että Cejn ja BLS Industries ovat hyvin samankaltaisia yrityksiä: epävirallinen ja käytännönläheinen yrityskulttuuri yhdistyy vahvoihin tuotemerkkeihin, jotka tarjoavat hyvän kannattavuuden ja vahvan talouden”, sanoo BLS Industriesin pääjohtaja Henry Gustavsson.

Ympäristösyyt

Yksi Trio Perfektan ostamiseen johtaneista syistä oli ympäristöystävällisyys. "Trio Perfektan tuotantolinja kupariputkien kromaamiseen perustuu 3-arvoiseen kromiin, mikä tarkoittaa, että voimme vaiheittain muuntaa koko kromatun kuparin tuotantoprosessimme ympäristöystävällisemmäksi. Se sopii erittäin hyvin meidän ajatuksiimme kestävästä kehityksestä läpi tuotteiden elinkaaren", Henry Gustavsson kertoo.

Synergiaa myyntiin

Toinen merkittävä tekijä yrityskaupalle on myynnin synergia. BLS Industriesin kansainvälinen myynti- ja jakeluorganisaatio sopii monin tavoin loistavasti Trio Perfektan tuoteportfolioon, joka koostuu kromatuista kupariputkista, putkiyhteistä, hanakiinnikkeistä, kasteluposteista, venttiileistä jne. Trio Perfektan tuotteiden viennin esimerkiksi Suomeen, Tanskaan ja Norjaan odotetaan lisääntyvän nopeasti.

Taloudelliset tavoitteet

Trio Perfekta –yrityskaupan myötä BLS Industriesin liikevaihto kasvaa noin 600 miljoonaan Ruotsin kruunuun, josta Trio Perfektan osuus on n. 10%. BLS Industriesin hallitus on asettanut tavoitteeksi liikevaihdon nousun miljardiin kruunuun muutaman vuoden sisällä. Kasvua tavoitellaan osin yritysostoilla, osin orgaanisella kasvulla. Orgaanista kasvua odotetaan erityisesti designlattiakaivojen osalta, joka on kasvava LVI-tuotesegmentti koko Euroopan alueella.

BLS Industries odottaa Trio Perfekta –yrityskaupan tuovan myönteisiä taloudellisia vaikutuksia. Viennin kasvun ja muiden synergiaetujen myötä Trio Perfektan kannattavuuden odotetaan nousevan 5-10%.

 

Lisätietoja: www.trio-perfekta.se