FAQ - Lattiakaivojen hoito

Lattiakaivo on puhdistettava säännöllisesti, vähintään kaksi kertaa vuodessa, jotta se toimisi optimaalisesti. Väli riippuu siitä, miten usein lattiakaivoa käytetään, ja siitä, miten likaista vesi on. Selvä merkki puhdistustarpeesta on se, ettei vesi virtaa pois niin kuin sen pitäisi.

Tietenkin, kaikissa Purus-lattiakaivoissa on irrotettava vesilukkosovitin, joka on helppo puhdistaa. HUOMAUTUS! Ole varovainen työkalujen kanssa äläkä siirrä kiristysrengasta pois paikaltaan. Muista voidella vesilukon tiiviste esimerkiksi astianpesuaineella tai saippualla ennen sen asentamista takaisin.

Puhdista lattiakaivo bakteereja tappavalla aineella (esimerkiksi konepesuaineella) ja huuhtele jälkeenpäin perusteellisesti. Vinkki: Huuhtele kaivoa viisi sekuntia kylmällä vedellä aina suihkun jälkeen. Tämä huuhtelee vesilukon puhtaaksi ja alentaa lämpötilaa. Jos vesilukossa on liikkuva kuppi, älä jaa vesilukkoa osiin vaan huuhtele se veden alla. Näin vähennät kupin ja tiivisteen yhteen liimautumisen riskiä. 

Tarkista lattiakaivon vesilukko säännöllisesti ja puhdista se hius- ja saippuajäämistä. 

Vesi lattiakaivon vesilukossa on todennäköisesti kuivunut. Jos kyseessä on vuonna 1991 tai sen jälkeen valmistettu Purus-merkkinen lattiakaivo, useimmissa tapauksissa on mahdollista hankkia NOOD-vesilukkosovitin. NOOD on hajulukko, joka ei päästä läpi pahaa hajua, vaikka vesilukko kuivuisi. Se toimii samalla lattiavesilukkona. Varmista myös, että vesilukossa on vettä.

Jos lattiakaivoa ei ole puhdistettu vähään aikaan, siihen kerääntyy saippuajäämiä ym., jotka voivat saada aikaan pahaa hajua. 

Lattiakaivon tukkeutuminen voi aiheutua yksinkertaisesti vesilukkoon kerääntyneistä hiuksista. Poista vesilukko ja puhdista sekä pese se. Asenna se takaisin lattiakaivoon ja täytä vedellä. Jos vesilukon asennus tuntuu raskaalta, voitele O-rengas tai tiivisterengas astianpesuaineella, jolloin se on helpompi asentaa paikalleen. Jos vesilukko virtaa edelleen huonosti, tukos on luultavasti muualla viemärijärjestelmässä. Ota yhteys LVI-asentajaan.